Café y demencia

Com el cafè i el te poden ajudar a reduir el risc d'accident cerebrovascular i demència?

· 30/01/2022

Els investigadors diuen que les persones que beuen una quantitat moderada de cafè i te al dia tenen un menor risc d'accident cerebrovascular i demència.

Aquest és un dels molts beneficis del consum diari de cafè o te.

Aquí tens articles relacionats:

Un estudi recent publicat per investigadors de la Universitat mèdica de Tianjin, diu que les persones saludables entre les edats de 59 i 74 anys que bevien de dos a tres tasses de cafè o de tres a cinc tasses de te per dia, o una combinació de quatre a sis tasses de tots dos per dia, va tenir la incidència més baixa d'accident cerebrovascular i demència.

Els investigadors van observar a persones del Biobanc del Regne Unit que van ser reclutades entre 2006 i 2010 i van ser seguides fins a 2020. Els subjectes van informar sobre el seu consum de cafè i te.

Els que bevien quantitats més altes de cafè o te tenien un 32 per cent menys de risc d'accident cerebrovascular i un 28 per cent menys de demència, en comparació amb els que no bevien.

L'estudi també va trobar que la ingesta de cafè sol, o en combinació amb te, es va associar amb un menor risc de demència posterior a l'accident cerebrovascular.

“Si bé la cafeïna és certament un denominador comú clau, el cafè i el te es deriven de plantes amb molts compostos potencialment beneficiosos, inclosos antioxidants”, va dir el Dr. Scott Kaiser , director de Salut Cognitiva Geriàtrica del Pacific Neuroscience Institute en Centre de Salut Providence Saint John en Santa Mónica, Califòrnia.

“Un extens i creixent cos de recerca demostra els beneficis per a la salut cerebral d'uns certs aliments, especialment aquells rics en antioxidants i altres composts 'neuroprotectors'”, va dir Kaiser a Healthline. “Per exemple, en diversos estudis, els nivells més alts d'ingesta de flavonoides s'han associat amb un risc reduït de desenvolupar la malaltia d'Alzheimer”.

“Aquests fitonutrients, substàncies químiques que les plantes produeixen per a mantenir-se saludables, en realitat poden reduir la inflamació en els nostres cervells, protegir les cèl·lules cerebrals de lesions, donar suport a l'aprenentatge i la memòria, i brindar altres beneficis obvis per a la salut del cervell”, va explicar. “I quant a les bones fonts de flavonoides, el cafè i el te estan en la llista”.

Referències:

How coffee and tea can help lower the risk of stroke dementia