Cambio de hora y café

Canvi d'hora i cafè

· 22/10/2023

A mesura que els dies s'escurcen durant la tardor i l'hivern, l'energia i l'estat d'ànim de les persones podrien veure's afectats pels canvis en el medi ambient. Segons una nova enquesta paneuropea finançada per l'Institut d'Informació Científica sobre el Cafè, el 28 per cent dels adults en tota Europa experimenten depressió i el 28 per cent també amplifica sentiments de tristesa a causa de la "reculada dels rellotges", quan les hores de llum disminueixen cada any. Els 5.000 adults enquestats de tot el Regne Unit, Itàlia, Finlàndia, Alemanya i Polònia també van assenyalar que aquest canvi de llum del dia fa que el 21 per cent tingui major ansietat, el 24 per cent pensa que és més difícil concentrar-se i el 25 per cent perd la motivació. En fer exercici,  el 21 per cent va trobar disminucions en el seu rendiment esportiu. Beure cafè va ajudar a alleujar aquestes condicions.

L'enquesta va examinar el consum de cafè dels participants durant els dies més curts i va trobar que el 29 per cent d'ells bevia una tassa de cafè per a augmentar la seva energia, el 20 per cent prenia cafè per a augmentar el seu estat d'ànim i les seves emocions, i el 21 per cent va notar que consumir la seva beguda ajudava amb el seu estat d'alerta i concentració. "Existeix evidència que els polifenoles del cafè poden travessar la barrera hematoencefàlica, exercir efectes antineuroinflamatoris i fins i tot promoure la neurogènesi, la qual cosa resulta en un menor risc de trastorns cognitius i afectius", va afirmar Giuseppe Grosso, professor assistent en el departament de medicina biomèdica i ciències biotecnològiques en la Facultat de Medicina de la Universitat de Catània.

Els investigadors van observar que consumir 75 mil·ligrams de cafeïna, la qual cosa equival a una tassa de cafè , cada quatre hores pot mantenir l'estat d'ànim de les persones constant al llarg del dia. Una altra recerca va trobar que fins i tot l'aroma del cafè pot millorar la memòria de treball i provocar l'estat d'alerta. A més, les recerques van trobar que les persones que consumeixen cafè poden sentir-se més despertes, utilitzar-ho per a interaccions socials, ajudar a la concentració i augmentar l'energia física.

També podries obtenir energia per a fer més exercici durant la tardor i l'hivern després de prendre cafè. L'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) va explicar que beure cafeïna està relacionat amb una millora en el rendiment de resistència, categoritzada com a exercici aeròbic de més de cinc minuts de durada, capacitat de resistència i una disminució de l'esforç o esforç necessari per a realitzar durant l'exercici.

Referències:

Drinking coffee could improve mood