Per què incloure el cafè en la nostra nutrició?

Per què incloure el cafè en la nostra nutrició?

· 28/05/2019

Una dieta equilibrada, és aquella que ens aporta tots els nutrients necessaris per al funcionament òptim del nostre organisme. 

El cafè ens pot ajudar a aconseguir una dieta sana i variada. Gràcies als nutrients que ens pot aportar cada tassa de cafè, a causa de la quantitat de minerals i vitamines que conté.

Nutrients del cafè

Vegem alguns dels nutrients que ens aporta una tassa de cafè:

- Vitamina B2: promou la producció d'energia i el metabolisme del ferro, a més ofereix protecció antioxidant.

- Vitamina B5: converteix els carbohidrats en glucosa, que és el combustible que produeix energia. També ajuda en el cos a utilitzar els greixos i les proteïnes, que són importants per a mantenir un sistema nerviós sa.

- Calci: a més de formar els ossos i mantenir-los saludables. També ajuda a la coagulació de la sang, l'enviament i recepció de senyals nerviosos i la contracció i relaxació muscular.

- Magnesi: ajuda al fet que el cor funcioni de manera eficient. Permet la contracció muscular, ajuda als ossos i contribueix a la producció d'energia dins de les seves cèl·lules.

- Potasi: hem de destacar el potassi, per la quantitat que conté una tassa de cafè. Aquesta, ajuda a la funció dels nervis i a la contracció dels músculs i al fet que el seu ritme cardíac es mantingui constant.

Per a aconseguir tots aquests beneficis, s'estima que s'ha de consumir entre dues i quatre tasses de cafè diàries.

Per tant, el cafè forma part d'un estil de vida saludable. La Societat Espanyola de Nutrició comunitària va incloure el cafè en la seva Piràmide d'Hidratació Saludable.

Dins del grup 3, on es troben les begudes amb nutrients beneficiosos com són: sucs de fruites i verdures naturals, llet o lactis descremats i sense sucre, substituts de la llet, cervesa sense alcohol, begudes esportives i te o cafè.

Referències:

Does Coffee Kill the Benefits of Vitamins?

VITAMINs & MINERALs in Coffee