Café y chocolate

Per què el cafè i la xocolata van tan ben junts?

· 10/09/2023

El cafè i la xocolata són companys perfectes, i pot haver-hi una raó científica per a això.

Ja sigui un tros de xocolata al costat del seu expresso o en el cafè mateix, com un moca, a la gent li encanta combinar xocolata i cafè .

La raó principal per la qual el cafè i la xocolata van tan ben junts pot haver-se del fet que tots dos són llavors de plantes tropicals i passen per un procés de producció similar.

Articles relacionats:

Per què funciona?

Deriven de plantes tropicals 
Les excel·lents capacitats de combinació del cafè i la xocolata poden haver-se del fet que tots dos són llavors de plantes tropicals. Tots dos es conreen a uns 20 graus al nord i al sud de l'equador en una regió coneguda com "l'eix cafeter". Aquesta àrea és assolellada, humida i proporciona l'entorn de cultiu perfecte per a aquestes plantes de cafè i cacau.

La xocolata i el cafè passen per un procés de producció similar 
Les llavors de cacau i cafè passen per una sèrie de passos de producció similars des de la fermentació fins a l'etapa de torrat que també poden contribuir al seu perfecte potencial de combinació.

Tenen una composició química similar 
Tant el cacau com el cafè contenen cafeïna, encara que en diferent grau. Tots dos també contenen antioxidants, que es diu que tenen beneficis per a la salut. Per a ser més específics, la xocolata conté magnesi i bioflavonoides, mentre que el cafè conté catequinas, un tipus de flavonoide associat amb beneficis per a la salut. 

Tots dos varien en sabor segons origen o regió 
En analitzar la seva gamma de perfils de sabor, val la pena assenyalar que els grans de cacau i els grans de cafè varien molt en sabor segons la seva regió de creixement.

Referències:

Coffee and chocolate