café sobremesa

Cafè després dels menjars?

· 10/12/2023

Comença temporada de menjars i sopars d'empresa i el cafè ens podria ajudar amb una bona digestió després d'una bona golafre.

Sembla que els olis del cafè ajuden a la digestió, fent-lo ideal per a prendre havent dinat.

L'expresso després dels menjars, és una bona elecció, la petita quantitat regula la quantitat de cafeïna en el sistema i és més fàcil de digerir que una cosa més pesada com un cafè amb llet.

Molts europeus trien el cafè, en particular l'expresso, com a beguda després del menjar. És una forma comuna de revitalitzar-se després de consumir molt de menjar. Molts països beuen cafè després d'un menjar per a obtenir energia i sabor.

La majoria dels països europeus consideren begudes matutines el cafè amb llet o el caputxí. 

Per què els italians prenen cafè havent sopat?
Segons la tradició italiana, el sopar inclou molt de menjar pesat. Una petita tassa d'expresso ajuda a digerir tot aquest menjar pesat.

A més, la cafeïna ajuda els italians a mantenir-se desperts, però no necessàriament més enllà del moment en què volen estar desperts. Beure expresso sovint se serveix com a contrapunt a la dolçor de les postres.

Hauries de beure expresso havent sopat?
Hi ha experts en tots dos costats de la qüestió. Alguns diuen que la descàrrega extra d'energia al final del dia és perjudicial per al seu horari de somni.

Uns altres diuen que una tassa de cafè expresso havent sopat ajuda a la digestió i t'ajudarà a mantenir-te despert, en lloc de sentir-te somnolent després del menjar.

Al final, la resposta depèn del tipus d'horari de somni, del tipus de metabolisme que tinguis i del teu consum general de cafeïna.

Referències:

Do italians drink espresso after dinner