Corazón en el café

Beure cafè es relaciona amb cors més sans i vides més llargues

· 24/09/2023

En un estudi observacional recent publicat pel European Journal of Preventive Cardiology, els investigadors van trobar que les persones que bevien dues o tres tasses de cafè al dia tenien un menor risc de malaltia cardiovascular i mort prematura que els qui evitaven el cafè. 

L'estudi va incloure a gairebé 450.000 persones (amb una edat mitjana de 58 anys) que no tenien batecs cardíacs irregulars (com a fibril·lació auricular) o malaltia cardiovascular (com a malaltia cardíaca, insuficiència cardíaca o accident cerebrovascular) al començament. Els participants van informar quantes tasses de cafè bevien cada dia i la seva elecció de cafè preferida. Els investigadors els van classificar en funció del seu consum diari, de zero a més de cinc tasses. 

Després de 12 anys, les incidències de batecs cardíacs irregulars, malalties cardiovasculars, morts relacionades amb el cor i morts per qualsevol causa van ser més baixes entre els bevedors de cafè en comparació amb els que no bevien cafè. Les persones que bevien de dues a tres tasses al dia tenien el risc més baix de malaltia cardiovascular i mort. Per als batecs cardíacs irregulars, el risc més baix estava entre els que bevien de quatre a cinc tasses al dia. Tots els tipus de cafè es van relacionar amb menys malalties cardiovasculars. No obstant això, beure cafè descafeïnat no es va associar amb riscos reduïts de batecs cardíacs irregulars. 

Quina és la connexió entre el cafè i un cor sa? Una explicació plausible (no comprovada) pot ser que el cafè conté altes quantitats de polifenoles, que ajuden a reduir l'estrès oxidatiu i la inflamació.

Referències:

Drinking coffee linked to healthier hearts and longer lives