Café y deporte

Hauries de beure cafè quan practiques esport?

· 01/11/2020

La cafeïna millora i prolonga el rendiment de l'exercici. Beure cafè després d'un entrenament pot ajudar a recarregar els músculs i recuperar-se ràpidament d'un exercici rigorós.

El glucogen, la principal font de combustible del múscul durant l'exercici, es reposa més ràpidament quan els esportistes ingereixen cafeïna després d'un exercici, millorant així el seu rendiment.

Un estudi en el Journal of Applied Physiology de la Universitat de São Paulo, va posar a prova 40 ciclistes a una sèrie de proves contrarellotge a tres grups diferents: ciclistes que prenien res més que aigua, els que ingerien un placebo de cafeïna i els que prenien una dosi de cafeïna una hora abans de les proves. El grup que va beure cafeïna, va augmentar el rendiment i la velocitat en un 2,5% mitjana en comparació amb el grup de placebo, i un 3,3% més que el grup d'aigua corrent.

 Un altre estudi publicat en la Revista Internacional de nutrició Esportiva i metabolisme de l'exercici va descobrir que els esportistes que van prendre una tassa de cafè abans de la seva sessió d'exercici diària van poder cremar un 15% més de calories durant tres hores després de l'exercici en comparació amb el grup que va prendre placebo. També es va descobrir que beure cafeïna al matí també ajuda a controlar la ingesta de calories durant el dia, les persones que bevien cafeïna consumien 72 calories menys en comparació amb el grup placebo.

Quins són els beneficis per a prendre cafè abans de practicar esport?

  • Beure cafè augmenta el teu estat d'alerta i t'ajuda a mantenir-te concentrat mentre realitzes qualsevol tipus d'exercici.
  • Segons un estudi de la Universitat d'Illinois, consumir cafè redueix el dolor muscular després de realitzar un exercici intens.
  • T'ajudarà a sentir-te menys cansat després de la sessió.
  • Podràs realitzar esport durant un període de temps més prolongat sense fatigar-te.

Beure cafè després de practicar esport pot ajudar-te a recarregar els músculs i recuperar-te més ràpidament i si ho consumeixes abans, t'ajudarà a concentrar-te millor i tenir un millor rendiment.

Referències:

 Coffee, a must after workout

Can Avoiding Caffeine Boost Your Athletic Performance?