café y los sueños

El vincle entre el cafè i els somnis

· 10/03/2024

Per a innombrables amants del cafè, aquesta primera tassa del matí és com una poció màgica, que desperta els sentits i accelera la creativitat.

Però sabies que aquesta benvolguda beguda també podria estar generant alguns esdeveniments salvatges en el teu paisatge oníric?

Així és, el vincle entre el cafè i els teus somnis és més complex que simplement necessitar combustible per a desxifrar aquestes estranyes aventures nocturnes.

Les recerques suggereixen que la cafeïna podria influir directament en el contingut dels teus somnis. Els estudis han demostrat que pot:

• Augmentar la intensitat dels somnis: prepara't per a alguns paisatges onírics realment intensos. El cafè pot augmentar les respostes emocionals i els detalls sensorials, fent que els teus somnis semblin hiperrealistes.
• Augmenta l'estranyesa dels somnis: la cafeïna pot alterar el procés de filtrat del cervell, la qual cosa porta a narratives de somnis més absurdes i extravagants.
• Malsons: No tothom gaudeix d'un paisatge oníric alimentat per cafeïna. Per a alguns, el cafè pot provocar somnis desagradables o fins i tot aterridors.

L'impacte del cafè en els somnis varia molt entre individus.

Alguns afirmen que millora el record dels seus somnis i la creativitat, mentre que uns altres no experimenten cap efecte notable.

Tot es redueix a la sensibilitat individual i als hàbits de somni.

Si tens curiositat sobre l'impacte del cafè en els teus somnis, experimenta!

Comprendre el vincle entre el cafè i els somnis pot ajudar-te a optimitzar el somni i explorar el fascinant món del teu subconscient.

Llavors, pren la teva tassa, tanca els ulls i mira les aventures surrealistes que t'esperen... només recorda, potser et despertes amb algunes històries boges que comptar!

Referències:

The surprising link between coffee and your dreams